2015. április 18., szombat

YouTube csatorna létrehozása, videók közzététele

Előző bejegyzésben bemutattam hogyan lehet képernyőről videó felvételt készíteni, ami a házi videókészítés egyik legegyszerűbb módja. Az így elkészült videód ideális távoli tárhelye a saját YouTube videócsatornád. Az alábbi videóban egy ilyen saját YouTube csatorna létrehozásának menetét mutatom meg.


Mit tegyél, ha elkészült egy videód?


Javaslom mentsd le saját számítógépedre, háttértárolódba, jó ha van egy mentett változat fontosabb anyagaidból. Utána töltsd fel egy videómegosztó portálra, pl. YouTube-ra. Feltöltés után szerkesztheted a videódat, tehetsz rá pl. feliratokat, logot, és legújabban már un. "kártyákat" is, amelyekkel közvetlen linkeket tehetsz a videóidra. Az itt közzétett videódat némi kísérő szöveggel publikáld a blogodon, majd a blogbejegyzésedet oszd meg a közösségi oldalakon, küldd ki hírlevélben. Ez így talán kicsit körülményesnek tűnik, azonban kis gyakorlattal könnyen tudsz rutint szerezni, illetve pár lépés automatizálható is. A sokszor emlegetett "minőségi tartalom" létrehozásához, a keresőoptimalizáláshoz és a tartalmaid népszerűsítéséhez ezek nélkülözhetetlen lépések. Lehet természetesen egyszerűsíteni, egy-egy lépést kihagyni, de tapasztalatból írom, hogy akkor fog legjobban "fájni" a spórolás, amikor a legkevésbé számítasz rá.


Mire jó egy saját YouTube csatorna?Mint említettem, webes tárhelynek ideális megoldás, de más előnye is van. A Google - talán nem véletlenül - előkelő helyen rangsorolja kereséseknél a YouTube-on megosztott videókat, ha ott vannak a kulcsszavak a címben, leírásban, címkékben. Ennek következménye, hogy a YouTube-ról új látogatók fognak érkezni a blogodra, blogodról a feliratkozó oldalaidra...stb. A forgalom, és ezzel együtt az ismertség növelésén túl remek eszköz a márkaépítésben is. Saját csatornádon létre tudsz hozni listákat, ahova saját videód mellett más videókat is gyűjthetsz, rendezhetsz.

Mire érdemes figyelni?Olvasd el és tartsd be a szabályokat, a YouTube un. közösségi irányelveit, ne sérts mások szerzői jogait, mert könnyen lehet, hogy egyik nap arra ébredsz, hogy a nagy gonddal összeállított, gondozott YouTube csatornád huss, volt, nincs. Kapsz egy levelet, hogy megsértetted a közösségi irányelveket és ha szerencséd van, akkor kis levelezés, kis huzavona után visszaállítják a csatornádat, mivel időnként tévedhetnek a Google-nál is. De az is lehet, hogy nem kapod vissza soha..... Csatornád állapotát egyébként bármikor ellenőrizheted (alkotói studió > csatorna > állapot).

A következő bejegyzésben azt nézzük meg, hogy miként lehet kattintható linkeket elhelyezni a YouTube-ra feltöltött videóinkban. Erre eddig egy külön alkalmazást lehetett használni, ami a legutóbbi tesztelésem alkalmával nem akart működni.

YouTube csatorna létrehozása | www.magnesmarketing.hu
YouTube csatorna létrehozása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...